петък, 3 май 2024 г.

Директорът на Народния театър завежда дело срещу проф. Минеков

Снимка: БГНЕС

Директорът на Народния театър Васил Василев отправи гневен коментар в личния си профил във Фейсбук. С поста си в социалната мрежа той информира, че ще заведе дело за дискриминация срещу служебния министър на културата проф. Минеков.

„След поредната атака на служебния министър на културата срещу Народен театър „Иван Вазов“, неговия екип и автономия, взех своето решение. Възложих на юристи и те вече работят по моя жалба пред Комисията за защита от дискриминация за недопустимо поведение и действие. За 118 г. над НТ „Иван Вазов нееднократно са правени опити за упражняване на политически натиск и винаги е било безуспешно. И днес няма да бъде по-различно“, каза още Василев.

Актьорите от Народния театър с писмо до президента Румен Радев

За медиите Васил Василев заяви, че решението си за завеждане на делото е взел след интервю на служебния министър на културата Велислав Минеков, който в електронна медия обвинява директора на Народния театър, че е „крайно зависим“ и не може да освободи двете госпожи, защото „знаят много“.

Капката, която е преляла чашата и е катализирала решението на директора на НТ“Иван Вазов“  за завеждане на дело, са думите на Минеков : „Проблемът е в ръцете на самия директор. Кого ще освобождава, кого няма, крайно време е да вземе правилното решение, а не да се заиграва с артистите. Това са хора, които са изградили себе си с огромен труд и имат огромно признание – Захари Карабашлиев, Явор Гърдев, Александър Морфов. По-ценни ли са двете госпожички там от тези три имена“, потвърди за Агенцията Васил Василев.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html