неделя, 5 май 2024 г.

Путин разполага специални части по границата на Руската федерация

Руският президент Владимир Путин, по време на церемония по връчването на държавни награди в Кремъл за служители в силите за сигурност заяви, че „в момента светът преминава през труден, но значим период“. Той отбеляза, че Русия многократно е трябвало да бъде изправена пред изпитания и да защитава своя суверенитет. Сега страната, според Путин, отново е предизвикана.

Малко по-рано в обръщение нареди на федералните служби за сигурност да засилят контрола над руското общество и охраната по границите, за да се предотвратят рисковете, идващи от чужбина или предателство у дома.

Путин заяви, че предвид новите заплахи нараства необходимостта от по-добра разузнавателна дейност.

Той призова за по-интензивна работа по линия на Федералната служба за сигурност и граничната служба. Руският президент призна, че ситуацията в анексираните от Русия четири украински области е изключително трудна.

„Сега се изисква максимално хладнокръвие и концентрация на силите от страна на контраразузнавателните агенции, включително военното разузнаване. Необходими са решителни мерки срещу действията на чуждестранните спецслужби, за да бъдат бързо открити предателите, шпионите и саботьорите. Границата е най-важна и трябва да бъде надеждно защитена. Всички опити за нарушаването ѝ трябва да бъдат предотвратявани бързо и ефективно, като бъдат използвани всички налични сили и средства, включително мобилни групи и специалните части“, заяви руският президент Владимир Путин.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html