неделя, 5 май 2024 г.

„Промяната“ с официално изявление за хакерската атака и нейният поръчител в Дубай

Снимка: Архив

Благоевградската окръжна прокуратура повдигна обвинение на мъж, който е хакнал профила в Телеграм на съпредседателя на ПП „Продължаваме промяната“. Хакерът,  Любослав Механджийски е от Благоевград и е на 31 години. Той е бил нает от бизнесмен, намиращ се в Дубай. По информация от разследването, мъжът е проследявал кореспонденцията на Петков в реално време, създавайки т.нар. „огледален акаунт“, съобщиха вчера от „Телеграф“.

Механджийски е бил задържан за кратко, след което е освободен. Поръчителят му от Дубай пък е бил разкрит след прилагане на Специални разузнавателни средства (СРС). От прокуратурата не уточняват дали Механджийски е съдействал, или се е възползвал от правото си да не дава обяснения на този етап.

„Кирил Петков е подал сигнал в прокуратурата веднага след като е разбрал, че са го хакнали. Атака е от началото на март, т.е. преди повече от 8 месеца. Веднага след като нашите служби я установиха, подадохме сигнал в прокуратурата. До този момент не сме получили нова информация от разследващите органи или прокуратурата”, заяви пиарът на „Продължаваме промяната“ Стефан Хранов.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html