неделя, 28 април 2024 г.

С победа над Мароко 2:1 Хърватия стана трета на световното в Катар

Хърватия си тръгва от мондиала с бронзовите медали.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Победа над Мароко с минималното 2:1 направи Хърватия трета на световното в Катар. Срещата се игра на стадион „Халифа Интернешънъл“ в Доха.

Динамичното начало на мача бързо даде своите плодове. Първо Йошко Гвардиол в 7-мата минута даде аванс за „шахматистите“. Хърватите изпълниха брилянтно заучена комбинация защитникът вкара неспасяем гол с глава в горния ъгъл на мароканската врата. Само 2 минутни по-късно обаче, след грешка на хърватския вратар Ашраф Дари изравни.

Почти края на първото полувреме „ватрените“ отново поведоха в резултата. Мирослав Мислав Оршич отправи много точен удар в далечния горен ъгъл на вратата на африканския отбор. Топката се отби от лявата странична греда и се оплете в мрежата за 2:1.

През втората част хърватите владееха повече топката и в крайна сметка не позволиха на напористите мароканци да стигнат до промяна в резултата. Изпуснаха и няколко изгодни положения. По този начин Хърватия повтаря постижението на легендарния си отбор от 1998 година, който завърши на трето място след победа над Нидерландия в малкия финал.

Мароко бе най-голямата изненада на първенството в Катар и стигна до полуфинал и мач за третото място. Никой отбор от Африка не е успявал досега да постигне такъв успех на мондиал. Тимът постигна победи над Белгия, Канада, Испания и Португалия.

Победният гол на Мислав Оршич падна малко преди края на първите 45 минути.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html