петък, 3 май 2024 г.

Христо Иванов: Надежда Йорданова няма да е премиер с втория мандат

Съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов заяви в бТВ, че на този етап не са водени разговори за номинация на министър-председател, който да състави правителство с втория мандат.Той коментира предположението в медиите, че за премиер ще бъде номинирана Надежда Йорданова от ДБ, която беше правосъден министър в правителството на Кирил Петков. Според Иванов тя отговаря за критериите за поста. Той обаче подчерта, че е по принцип е по-добре бъдещият премиер да бъде излъчен от ПП като носители на втория мандат.

Христо Иванов коментира също, че лидерите на ПП и ДБ е по-добре да останат в парламента, а не да стават министри. Той подчерта, че е по-добре те да са в Народното събрание, за да се справят с конфронтацията, но и да търсят допирните точки с другите партии, което е всекидневна задача.

Трябва да се водят разговори с всички партии, но какъв да е формата за това трябва да решат ПП, заяви Иванов. Съпредседателят на ДБ коментира също, че нито една формула в раздробения в момента парламент няма да устои и това е нещото като физичен закон. По-големият въпрос е не съставянето на правителство, а как ще управлява, каза още Христо Иванов.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html