неделя, 28 април 2024 г.

Отново безредици във Франция и Брюксел след мач на Мароко на световното

Част от феновете бяха задържани за притежание на забранени фоейерверки.
Снимка: ЕПА/БЕГНЕС

Сблъсъци между фенове на футболните отбори на Франция и Мароко избухна по улиците на големите френски градове, минути след последния съдийски сигнал на полуфиналния мач от Световното първенство в Катар, съобщава АФП. В него „петлите“ спечелиха с 2:0 и ще бранят титлата на финала срещу Аржентина, който е на 18 декември.

Въпреки уверенията на властите, че около 10 000 полицаи са в готовност да се справят с безредиците, в Париж, Монпелие, Ница, Ланс, Авиньон и още редица градове пак се стигна до насилие по улиците. Социалните мрежи се изпълниха с кадри, на които се вижда как фенове на Мароко хвърлят запалителни бомби по полицията. Десетки автомобили са били запалени.

Полицията в Брюксел пък е арестувала над 100 души при сблъсъци, избухнали след като Мароко загуби от Франция с 0:2 на полуфинала на Световното първенство по футбол, предаде ДПА. Задържаните футболни фенове са обвинени в нарушаване на обществения ред, нанасяне на щети на два полицейски автомобила и притежание на забранени фойерверки.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html