неделя, 5 май 2024 г.

Корнелия Нинова: Няма да подкрепим правителство, предложено от ГЕРБ

Снимка: БГНЕС

Корнелия Нинова отново подчерта, че депутатите от „БСП за България“ няма да подкрепят правителство, предложено от ГЕРБ с кандидат за министър-председател Габровски. Тя отбеляза, че това решение е взел Националният съвет на БСП на 8 октомври и то не е конюнктурно, а принципно и последователно.

Нинова отбеляза, че поне шест години водят борба за промяна на модела на управление на ГЕРБ и напомни, че са го нарекли „паралелна държава“. „Продължаваме и днес да се борим с паралелната държава“, заяви тя.

Нинова посочи, че от БСП си дават сметка за това колко голяма е отговорността да се състави редовен кабинет и парламентът да продължи да работи, за да преведат страната през зимата и да започнат сериозните реформи.

„Имаме две задачи, имаме и две възможности“, заяви Нинова. Тя отбеляза, че първата задача е да продължат борбата с модела на управление, наречен паралелна държава. „Втората задача е да преведем България през кризите, да я преведем отговорно и преди всичко с мисъл за хората“, посочи Нинова. „За това нещо има две възможности – ние ги виждаме във втория или третия мандат“, каза тя и добави, че от левицата са отворени за разговори.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html