събота, 4 май 2024 г.

Освободиха Ева Кайли от поста зам.-председател

Снимка: ЕПА

Днес Европейският парламент освободи Ева Кайли, която е заподозряна в корупция, от поста заместник-председател на институцията.

За предсрочното прекратяване на мандата на гръцкия депутат гласуваха 625 депутати, един беше против, а двама се въздържаха, предаде Ройтерс.

За отстраняването на Кайли от позицията на един от 14-те заместник-председатели на ЕП бяха необходими гласовете на две трети от евродепутатите.

Аnteni.info припомня, че Кайли, която е представителка на гръцките социалисти, и още трима души бяха арестувани по обвинения в участие в организирана престъпна група, пране на пари и корупция, съобщи белгийската прокуратура.

Четиримата са обвинени, че са оказвали влияние върху процеса по вземане на решения в Европарламента в полза на Катар, като в замяна на това са получавали пари и подаръци. Катар отхвърля тези твърдения.

„Тя (Кайли) казва, че е невинна. Това мога да ви кажа“, заяви пред телевизия „Оупън ТВ“ Михалис Димитракопулос, адвокат на Кайли, който се намира в Гърция, предаде Ройтерс.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html