неделя, 5 май 2024 г.

Бурята предизвика щети в Южна България

Четири сигнала за инциденти са получени в Кърджали вследствие на бурния вятър през изминалата нощ. Те са в областния град и в района на Ардино и Кирково, където е имало паднали на пътя два улични стълба и дървета.

В разчистването са участвали три противопожарни екипа с 9 огнеборци, съобщиха от пресцентъра на МВР. Според синоптичната прогноза за днес в област Кърджали е обявен оранжев код за вятър и обилен дъжд, предаде БНР.

Ураганен вятър с дъжд събори дървета в курорта Пампорово и премаза три коли, пострадали хора няма, съобщи БНР. Стихията се разразила в 3 часа през нощта. Три коли са премазани от паднали върху тях огромни ели на паркинга пред хотел „Камелия“. Един от смачканите до неузнаваемост автомобили е на ЕСКОМ-офис Харманли. Останалите са на гости от Пловдив и Бургас.

Силният вятър изпочупил дървета на още няколко места в курорта. На прохода Превала паднало дърво затворило пътя и в двете платна за движение. Паднали дървета са затворили тази сутрин и пътищата към Смолянските езера в близост до комплекс „Маунтин лейк“, както и пътя до хотел „Белмонт“. Всички претяптствия са отстранени от смолянските пожарникари и пътищата са освободени за движение .

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html