неделя, 5 май 2024 г.

„Български възход“ може и да припознаят проф. Габровски като премиер

Ако мандатът дойде при нас, ще разговаряме с всички партии. След това може да се търсят варианти. Преди кабинет трябва да е ясно каква ще е  подкрепата. Това заяви пред бТВ лидерът на „Български възход“ Стефан Янев. На въпрос може ли от партията да припознаят като премиер излъчения от ГЕРБ проф. Николай Габровски, Янев отговори ясно и кратко: „Възможно е“.

Дебатът е лидерите да говорят на своите избиратели. Няма човек, който да иска държавата да бъде поставена пред военна ситуация. Тези страхове на хората се използват в политическо говорене за бъдещи електорални пресмятани, каза още Янев.

Ясно е кой е жертвата в тази война. Неопределеното позициониране на България относно националния интерес не позволява ясно дефиниране на позиции. Искал съм страните да влязат по-дълбоко в тематиката. България застава на страната на жертвата в този конфликт, коментира той войната в Украйна.

„Не мисля, че подпомагането на едната страна в конфликта, ще доведе до въвличане на България във война. Мобилизацията е сигурен признак за война. Генералният секретар предупреждава, че НАТО може да бъде въвлечен в тази война. За това съм предупреждавал. Позицията ни е правилна- военна помощ, но не пряко участие в тази война“, заяви Янев.

Възможно е правителство от експерти, но зад  него трябва да има ясна връзка с механизма за това кой носи отговорност.  Решението дали ще гласуваме за кабинет “Габровски” ще го вземем, когато изясним кой ще носи политическата отговорност и как ще функционира този кабинет.

Нашата група няма да играе игри с кворума. Ние сме предвидими. Ще подкрепим при ясни условия първи, втори и трети мандат. ще гласуваме на базата на нашите убеждения, каза още лидерът на „Български възход“.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html