неделя, 5 май 2024 г.

НС направи обсъждането на помощта за Украйна публично, след като БСП го излъчи онлайн

Народното събрание отново направи публични обсъжданията за оказване на военна и военнотехническа подкрепа от страната ни за Украйна. По план те трябваше да се проведат при закрити врата, но от БСП възразиха остро.

По предложение на председателстващия заседанието Росен Желязков, две извънредни точки влязоха в дневния ред на днешното заседание. Те са свързани с оказване на военна и военнотехническа подкрепа за Украйна и ратифициране на споразумението между Министерството на отбраната на България и Министерството на отбраната на Украйна за безвъзмездно предоставяне на въоръжение, техника и боеприпаси.

След като започна закритата част на заседанието, народни представители от „БСП за България“ излъчваха на живо в социалните мрежи случващото се в пленарната зала. От левицата възразиха срещу начина, по който точките са влезли в дневния ред и се обявиха против решението страната ни да подпомага военно Украйна.

След изчитането на доклада, депутатите излязоха в 20-минутна почивка по искане на парламентарната група на „Възраждане“, за да се запознаят с проекта на решение.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html