неделя, 5 май 2024 г.

Кейт Уинслет и Вин Дизел си партнират в новия „Аватар“

„Аватар: Природата на водата“ е новият американски епичен научнофантастичен филм, чиято премиера ще се състои на 16 декември. Режисьор и сценарист на лентата е Джеймс Камерън, а филмът и продуциран от 20th Century Studios. Вторият филм от поредицата разказва за Джейк Съли (Сам Уортингтън), който живее щастливо заедно с Нейтири (Зоуи Салдана) и техните деца.

Когато стара заплаха се завръща на Пандора, двамата са принудени да напуснат дома си и да се отправят към различни региони на изобилстващата от живот луна и да търсят помощта на други на‘ви племена. Неприятностите обаче ги следват по петите – Аватар: Природата на водата е разказ за трагедиите, които преживяват Джейк и Нейтири и битките, които водят, за да останат живи и да запазят семейството си заедно.

Кейт Уинслет

Почти всички от оригиналния актьорски състав  се завръщат в продължението, включително Сам Уортингтън, Зоуи Салдана, Стивън Ланг, Джовани Рибизи, Джоел Дейвид Мур, Дилип Рао, Си Си Паундър и Мат Джералд, като Сигорни. Във филма играят още Кейт Уинслет, Клиф Къртис, Иди Фалко, Брендън Коуел, Мишел Йео, Джемейн Клемент, Уна Чаплин, Вин Дизел, Си Джей Джоунс.

Камерън заяви през 2006 г., че би искал да направи продължения на Аватар, ако филмът е успешен. През 2010 г. режисьорът обяви планове за две продължения, първото от които трябваше да излезе през 2014 г. Въпреки това, разработването на допълнителни три продължения на втората част и необходимостта от разработване на революционна технология за заснемане на сцени под вода доведе до значителни забавяния в работата по сценария, предпродукцията и визуалните ефекти. Предварителните снимки на продължението започнаха на 15 август 2017 г. в Манхатън Бийч, последвани от основната продукция в Нова Зеландия на 25 септември, успоредно със снимките на продължението на Аватар 3. Снимките приключиха в края на септември 2020 г., след три години, включително замразяване на продукцията по време на пандемията от COVID-19.

Датата на излизане на филма е променяна осем пъти. Понастоящем е планирано за широко разпространение в Съединените щати на 16 декември 2022 г. . Трите следващи продължения ще бъдат представени съответно на 20 декември 2024 г., 18 декември 2026 г. и 22 декември 2028 г.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html