неделя, 5 май 2024 г.

Започна срещата на Николай Габровски с представители на ДБ

Снимка: БГНЕС

Започна срещата на Николай Габровски с представители на парламентарната група на „Демократична България“ в зала „Изток“ на Народното събрание, а разговорите са част от опитите на ГЕРБ-СДС да намери подкрепа за съставяне на правителство и реализиране на първия проучвателен мандат.

От пресцентъра на ГЕРБ по-рано съобщиха, че Габровски ще представи визията си за бъдещо правителство пред всички политически сили от 48-ото Народно събрание.

От страната на ГЕРБ-СДС, освен кандидат-премиера, на разговорите присъстват председателят на парламентарната група Десислава Атанасова и заместник-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев.

От „Демократична България“ присъстват Христо Иванов, Атанас Атанасов, Владислав Панев и Надежда Йорданова.

В рамките на днешния ден такава среща е обявена още с парламентарната група на „БСП за България“, насрочена среща за 11:30 часа, отново в зала „Изток“. От 17:30 часа е обявен разговор с „Български възход“ в зала „Запад“.

Останалите срещи се очаква да продължат на 9 декември, когато от най-голямата парламентарна група са планирали разговори с „Продължаваме Промяната“, ДПС и „Възраждане“.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html