неделя, 5 май 2024 г.

„Украйна“ и “Ергенът“ са най-търсените думи в „Гугъл“ за 2022 година

Снимка: ANTENI.INFO

„Украйна“ и Ергенът“ са най-търсените думи в „Гугъл“ за 2022 година. Това информират представители на компанията в България, съобщи БТА.

Сред най-честите търсения в „Гугъл“ през тази година попадат: „колко струва антигенен тест“, „как да проверя дали съм под карантина“ и „омикрон симптоми“, както и „как се гласува с машина“. Тема номер едно за отминаващата година, според търсените в „Гугъл“ термини, е войната в Украйна.

Термините „Украйна“, „Русия“, и „Путин“ са в списъка с търсения и от България, а самият Владимир Путин е и най-търсената личност за последните 12 месеца. Едва след него се нареждат местни фигури от новините като Лена Бориславова, Симона Радева, Кирил Петков, Вежди Рашидов, Слави Панайотов, а тенисистът Новак Джокович е на девето място.

Българите все по-често търсят и цените на различни продукти онлайн. Търсенията варират от стандартни въпроси като „колко струва грам злато“ или „колко струва антигенен тест“ до нови търсения като цената на щраусово яйце, на една крава или ремонт на банята.

Основни спортни събития също намират място в списъка. Тази година Катар, който е домакин на Световното първенство по футбол, влиза на седмо място в най-търсени термини.

От литературата най-любопитни за читателите са книги за самоусъвършенстване и психологическа помощ, редом до нашумели заглавия. За трапезата – шкембе, лютеница и мусака отбелязват силно търсене.

Впечатление правят и филмовите заглавия, сред които са и два нашумели български филма от 2022 г. – „Петя на моята Петя“ и „В сърцето на машината“. При сериали от стрийминг платформите класацията се оглавява от „Странни неща“ (Stranger Things), но място намира и новият хитов сериал „Домът на дракона“ (House of the Dragon).

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html