неделя, 5 май 2024 г.

Държавните военни заводи няма да произвеждат оръжие за Украйна

Закъснялата ни военна помощ за Киев няма да бъде ново производство от българските оръжейници.
СНИМКА: БГНЕС

Държавните ни военни заводи няма да произвеждат оръжие и друга специална продукция за Украйна, която ще се изпраща за станалата жертва на руската агресия европейска държава. Това стнава ясно от изявление на служебния министър на икономиката Никола Стоянов.

Ще се предоставят единствено резерви, определени в анализа на военното министрество, обясни той: „Помощта на Украйна на практика няма общо с българската индустрия. Тя няма да участва в производството на боеприпаси или каквото и да е ново производство насочено натам“. В отговор на въпрос от депутат Стоянов допълни, че няма информация за финансовата стойност на военната помощ за Украйна.

Министърът съобщи още, че при новата компенсация за цените на горивата ще се използва подоходен критерий, като помощта ще се отпуска и за обществен транспорт: „Тоест наистина най-засегнатите слоеве от населението – много хора, които най-вероятно нямат и лични автомобили и до момента не са се възползвали въобще от тези 25 стотинки, на тях да се помогне целево най- сериозно именно сега – по време на зимата. Личното ми настояване като министър на икономиката и индустрията е този път бизнесът да не бъде забравян“, посочи Никола Стоянов.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html