неделя, 5 май 2024 г.

Испания не вкара гол и дузпите и бе елиминирана от Мароко

Вратарят на Мароко спаси две от дузпите бити от испанците и стана герой за отбора си.
СНИМКА: ЕПА/БГНЕС

В редовното време, в двете продължение и дори при дузпите Испания не успа да вкара гол и не толкова изненадващо бе елиминарана от Мароко на осминафинал на мондиала в Катар. Отборът на африканската държава ще играе за първи път в своята история на четвъртфинал на световно първенство. „Лъвовете от Атлас“ стигнаха до паметното класиране след победа с 3:0 след дузпи над световния шампион за 2010 година Испания. В редовното време и продълженията мачът завърши 0:0, а при наказателните удари вратарят на Мароко Ясин Буну спаси две дузпи.

Мачът на стадион „Едюкейшън Сити“ в Ал Раян в Катар започна с малко по-активна игра на Мароко, което продължи до около петнадесетата минута. В този период символичните домакини отправиха обаче само един удар чрез Ашраф Хакими, но той бе неточен.

Постепенно Испания пое контрол над играта и с многобройни подавания по широчината на терена не даваше възможност на съперника си да организира контраигра. Мароканците се бяха прибрали плътно в собствената си половина и това направи мача доста монотонен. През второто полувреме играта продължи да се води в половината на „лъвовете от Атлас“. Старши треньорът на испанците Луис Енрике опита да промени нещо с включването на голмайстора на тима Алваро Мората, който замени Асенсио. Точно Мората можеше да открие резултата в 82-рата минута, но ударът му с глава премина високо над вратата.

При дузпите нито един от испанските играчи не успя да вкара гол – Пабло Сарабия уцели страничната греда при първата дузпа, а при следващите две вратарят на Мароко спаси ударите на Карлос Солер и Серхио Бускетс. За Мароко в същото време вкараха Абделхамид Сабири, Хаким Зийеш и Ашраф Хакими, а пропуск направи единствено Бадр Бенун.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html