неделя, 5 май 2024 г.

Победата на Мексико над Саудитска Арабия се оказа недостатъчна за оставане на първенството

Много често на арабите се налагаше да спират атаките на мексиканците с нарушения.
СНИМКА: ЕПА/БГНЕС

Победата на Мексико над Саудитска Арабия се оказа недостатъчна за оставане на първенството. „Ацтеките и „дружина полска“ са с равен брой точки – по 4, но поляците имат по-добра голова разлика.

Южноамериканците в този мач имаха почти пълно превъзходство. Още във втората минута Луис Чавес стреля неточно, а десет минути след това шут на Мохамед Кано от фаул премина над напречната греда. В средата на първото полувреме Махамед Ал Уваис спаси нов опит за гол на Чавес. Четири минути преди почивката Лосано подаде към Орбелин Пинеда, но ударът му не беше точен.

В шестата минута на допълнителното време на първата част Али Ал Хасан беше много близо до откриване на резултата в полза на саудитите.

Развръзката в двубоя дойде в самото начало на второто полувреме. В 47-ата минута, след центриране от ъглов удар, топката беше пратена на близката греда и Сесар Монтес с пета я насочи към Анри Мартин, който се разписа отблизо.

Само пет минути след това Луис Чавес от фаул от около 25 метра реализира за 2:0 във вратата на Саудитска арабия.

В 57-ата минута попадение на Лосано беше отменено заради засада, а атаките на „ацтеките“ продължаваха една след друга. В 87-ата минута нов гол на Уриел Антуна също беше отменен заради засада.

Стигна се до петата минута на допълнителното време, когато саудитите достигнаха до решително попадение за развръзката в групата. Салем Ал Давсари се разписа във вратата, пазена от Гийермо Очоа, след двойно подаване с Хатан Бахебри.

Мексико зае третата позиция в крайното класиране, докато Саудитска арабия завърши с 3-те точки от сензационната им победа над Аржентина е на последно място в група „С“. Мексиканците отпадат в груповата фаза на Световно първенство за първи път след 1978 година, което тогава се проведе в Аржентина.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html