Днес в 7:00 започнаха издирвателните действия по намирането на рибарите, които изчезнаха в района на язовир „Мандра“ край Бургас.

В сряда, освен с лодки и водолази, търсенето им се осъществяваше и по въздух с дрон, оборудван с термокамера, а доброволци и общински служители обикаляха пешеходните обходи по бреговете на язовира.

Продължава издирването на рибарите край Бургас

Операцията вече не е спасителна, а издирвателна за да се намерят телата да двамата рибари. Засега основната хипотеза е, че са на дъното.

Ивелин Тодоров е носел неопренов костюм, който вероятно се е напълнил с вода и е в момента е „закотвил“ тялото му на дъното.

Петър Петров е бил с дебели ватирани дрехи. Предполага се, че неговото тяло ще „изплува“ на брега по-скоро, но прогнози засега е трудно да се дадат.

„Ще имаме още двама водолази от „Гранична полиция”. Вчера ни се обадиха и ни казаха, че имат нужната подготовка”, каза началникът на служба УКОРС към Община Бургас Веселин Василев, цитиран от Нова телевизия.

Откриха лодката на изчезналите рибари в Бургас

„Днес в издирването ще се използва и сонар. Той сканира дъното. Заради дъждовете водата е изключително мътна. Това затруднява водолазите. Теченията в язовира са изключително слаби. В момента водата е ниска и шлюзовете са затворени”, обясни Димитър Петков от Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури.