неделя, 5 май 2024 г.

Володимир Зеленски покани Илон Мъск да посети Украйна

Снимка: БГНЕС

Президентът на Украйна Володимир Зеленски покани американския милиардер и собственик на Туитър Илон Мъск да посети Украйна. Президентът на Украйна отбеляза, че след посещението бизнесменът ще може да каже „как да се сложи край на тази война, кой я започна“.

Зеленски отправи тази покана по видеовръзка, докато говореше на конференция на New York Times. След тези думи на украинският президент към Мъск връзката прекъсна.

Аnteni.info припомня, че Илон Мъск още в първите дни на войната подкрепи Украйна, като предостави сателитен интернет Starlink, на 222-ия ден след руската атака предложи на Украйна да капитулира.

На 3 октомври в социалната си мрежа Мъск представи своята визия за условията за постигане на мир в Украйна. Според него повторното провеждане на референдума в новите региони на Руската федерация под наблюдението на ООН може да бъде решение на конфликта между Русия и Украйна. В същото време Мъск отбеляза, че Украйна може да стане неутрална държава. Собственикът на Туитър направи анкета в социалните мрежи за отношението към неговите идеи.

Трябва да отбележим, че идеята за покана към Илон Мъск е българска.

Милиардерът и собственик на Туитър Илон Мъск коментира снимка на български фотограф, която показва Белоградчишката крепост.

Министърът на туризма Илин Димитров също коментира снимката, като покани милиардера Илон Мъск да посети България. Поканата бе отправена в „Туитър“ и „Фейсбук“.

„Бях сигурен, че това е в Elden Ring ( видео игра – бел. ред.)“, написа Мъск под снимката, която е дело на българския фотограф Владислав Терзийски и бе споделена от акаунта @Anc_Aestetics.

В своя коментар на реакцията на Мъск министър Димитров написа:

„Скъпи, Илон, Снимката е от България!

Каня Ви да видите това място (Белоградчишките скали). Ние разполагаме с много други уникални забележителности, като една от тях е и най-старото обработено злато в света, което е открито у нас.

Елате да ги видите!“

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html