събота, 27 април 2024 г.

70 г. факултет по „Журналистика“ в Софийския университет

Факултетът по журналистика и масова комуникация в СУ „Св. Климент Охридски“ отбелязва 70 години от създаването на специалността „Журналистика“. Празникът беше отбелязан с тържествена церемония в аулата на Софийския университет, предаде бТВ.

В този ден се дипломира и последният випуск студенти. На церемонията присъстваха служебният министър на образованието и науката и президентът Румен Радев. В специално обръщение към гостите държавният глава напомни колко важна е функцията на медиите. Сред гостите бяха и бивши възпитаници на факултета.

„Именно сега образованието по журналистика е по важно от всякога, имаме дълг към студентите, публиката да изградим морал. Вярваме, че даваме на нашите студенти най-доброто“, заяви деканът на ФЖМК проф. Д-р Веселина Вълканова.

„Бъдещето на България като европейска държава ще зависи от вас бъдещи студенти, от вашия професионализъм, защото, напускайки университета, ще застанете на пътя на лавината на неточната информация и ще трябва да избирате“, каза президентът Румен Радев.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html