петък, 3 май 2024 г.

Камерун и Сърбия сътвориха най-резултатното реми на първенството в Катар

В зрелищен мач двата отбора завършиха 3:3.
СНИМКА: ЕПА/БГНЕС

Камерун и Сърбия направиха най-резултатното реми на първенството в Катар, съобщава БНР. В зрелищен мач от група G, съпроводен с няколко обрата отборите завършиха 3:3.

Африкаският състав откри резултата в 29-ата минута Тогава се разписа централният защитник Жан-Шарл Кастелето след корнер, като беше оставен непокрит на далечната греда и вкара отблизо. В края на полувремето Жул Кунде напредна и стреля, но вратарят спаси.

В добавеното време Сърбия направи обрат. Първа бранителят Страхиня Павлович изравни с глава след центриране на Душан Тадич от фаул. Сергей Милинкович-Савич в четвъртата минута на допълнителното време отбеляза с хубав удар от границата на наказателното поле и слаба намеса на вратаря Девис Епаси, който замени наказания дисциплинарно Андре Онана.

В 53-ата минута най-сетне Александър Митрович се разписа след многоходова комбинация. 11 минути по-късно Венсан Абубакар вкара втори гол за Камерун с прехвърлящ удар. Първоначално попадението не бе признато заради засада на резервата, но след намесата на ВАР сърбите трябваше да започнат от центъра. По-малко от 2 минути след това една от звездите на Байерн Ерик-Максим Чупо-Мотинг направи резултата 3:3, след перфектен пас на Абубакар.

В 76-ата минута Митрович имаше шанс да изведе отново Сърбия напред, но не успя. Същото се повтори и в 88-ата минута, когато нападателят на Фулъм шутира от наказателното поле, но не улучи вратата.

Другият мач от групата между Бразилия и Швейцария е тази вечер от 18 часа. На 2 декември са последните срещи Бразилия – Камерун и Швейцария – Сърбия. В класирането водят бразилците и швейцарците с по 3 точки, Камерун и Сърбия са с по една.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html