събота, 4 май 2024 г.

Милиони в Украйна са без ток, руснаците продължават с въздушния терор

Не можейки да победят на фронта руснаците все повече залагат на удари по цивилни обекти в Украйна.
СНИМКА: ЕПА/БГНЕС

Милиони в Украйна са без ток, руснаците продължават въздушния терор, а в украинската столица Киев днес падна обиленсняг, температурите са около нулата. Милиони хора остават без ток, топлоподаване и вода след руските удари атаки на граждански обекти. Приключват ремонтите на електропреносната мрежа, но за повечето жители на Киев се налагат временни изключвания на тока.

5 руски атаки бяха извършени днес в Днепропетровска област, съобщава губернаторът Валентин Резниченко. Най-малко 32-ма души са убити в южната Херсонска област при руски обстрел. Поразени са и електропроводите, които захранват град Херсон. През нощта руските ракети С-300 са попаднали във ферма в околностите на Запорожие, предизвиквайки пожар. Не можейки да победят на фронта руснаците все повече залагат на варварските удари по основната гражданска инфраструктура на Украйна, което според ООН е военно престъпление. Дори зенитните ракети С-300 се използват не за първи път по наземни цели.

Според генералния щаб на украинската армия в Русия и в окупираните украински територии продължава подготовката за провеждане на скрита мобилизация от 10 декември.

Не можейки да победят на фронта руснаците все повече залагат удари градовете в Украйна.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html