петък, 3 май 2024 г.

13 изчезнали се издирват в Италия след свлачище

СНИМКА: ЕПА/БГНЕС

Лошото време в Южна Италия предизвика свлачища на остров Иския в Неаполския залив. Издирват се 13 души, сред които едно новородено дете. Няма информация за пострадали български граждани, съобщи БНР.

Голямо свлачище край Казамичиола, на остров Иския, отнесе къща, автомобили, улици, площади и всичко друго, което срещна по пътя си. Човек бе изваден жив от калната маса, двама в автомобил също, друг в тежко състояние е откаран в болница, евакуирани са 50 души.

Опасенията са, че броят на изчезналите може да се повиши и да има загинали. Кметовете на селищата призоваха гражданите и туристите да не напускат домовете и хотелите си.

Спасителните работи се осъществяват от гражданска защита с хеликоптери. В координирането им от Неапол участват кмета на града Гаетано Манфреди и управителя на област Кампания Винченцо Де Лука.

Поради лошото време, в Неаполския залив е спряно движението за и от остров Иския, който се намира на 18 морски мили от Неапол е известен с минералните си извори, има над 60 000 жители.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html