петък, 3 май 2024 г.

900 безплатни обяда ще бъдат раздадени на хора в неравностойно положение в Плевен

900 безплатни обяда ще бъдат раздадени в Плевен на хора в неравностойно положение. Това съобщи Галина Станимирова, бивш президент на „Лайънс клуб Плевен Мизия“, който е организатор на благотворителната инициатива.

В нея са включени като потребители хора, които ползват социалните услуги „Асистентска подкрепа“ и „Лична помощ“ към община Плевен. Всяко от лицата чрез своя личен асистент получава по три талона, които му дават право да вземе своя безплатен обяд на три определени дати от магазин „Фантазия“ в „Панорама мол Плевен“, обясни Станимирова.

Първото раздаване на храната е било през вчерашния ден, когато се отбелязва Денят на християнското семейство. През декември безплатната храна ще бъде предоставяна на 12 и 19 декември.

Общата сума, която „Лайънс клуб Плевен Мизия“ отделя за своята благотворителна инициатива, е над 3300 лева. Тя се провежда за трета поредна година.

Днес от клуба ще посеят град Искър. Там пред ученици от трети и четвърти клас ще бъдат представени ползите от здравословното хранене.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html