неделя, 5 май 2024 г.

Кремена Кунева от фондация „За доброто“ влезе в две листи на „Демократична България“

Кадър бТВ

Кремена Кунева е на шесто място в листата с кандидат-депутати на „Демократична България“ в 24 МИР-София и на девета място във 2 МИР-Бургас. Кунева е основателка на фондация „За доброто“ и стана много популярно лице у нас, защото организацията й безвъзмездно помага на украинските бежанци у нас.

Местата й в листите по принцип не са избираеми, но въпреки това е напълно реално тя да стане депутат, предвид високата култура на десните избиратели в преференциалното гласуване. Кунева е добре позната у нас, с добър публичен имидж и авторитет, има много контакти и отлични отношения с медиите и институциите, затова и мисията да влезе в Народното събрание изглежда напълно реална.

Кунева за пръв път влиза в политическата надпревара като кандидат-депутат. Завършила е УНСС със специалност „Счетоводство и контрол“. В продължение на 15 години работи като финансов директор и управител в големи чуждестранни корпорации. Стартира проекта си „За доброто“ като лична кауза, с цел модернизиране на детското здравеопазване.

Интересът към фондацията се разраства и борбената дама бързо сформира екип от съмишленички, чиято задача е да помагат на хора в нужда, предимно на деца и жени. Кремена има 5-годишна дъщеря.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html