понеделник, 6 май 2024 г.

Бойко Борисов отговори дали е възможна коалиция с ДПС

Снимка: Фейсбук

Днес, лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов взе участие в брифунг на младежката организация на партията. В края на своето изказване Борисов коментира и някои важни въпроси.

В тези мракобесни времена, когато комунистическите сатрапи ни плашеха (Русия), вие удържахте заедно с нас. Понеже е много модерно да се говори за съдебна реформа, ние сме дали…, но не чух нашите политически опоненти да кажат е ли е тая съдебна реформа по Рашковски, е ли е съдебна реформа…“

С „Газпром“ ние повече не трябва да имаме работа. По думите му страната ни трябва да постигне сто процента диверсификация от „Газпром“. „Щях да го направя по различен начин – когато си подсигуря танкерите, тогава щях да скоча, само че те решиха друго“, каза Борисов, цитиран по-късно от БТА.

Лидерът на ГЕРБ посочи, че без политическа стабилност и без промяна на законите, България няма да може да се възползва от парите по Плана за възстановяване и устойчивост. Планът трябва да подпомогне бизнеса да стане по-иновативен, по-креативен, това е важното за нас, коментира той.

Бойко Борисов каза, че е необходимо в България да бъде направена съдебна реформа. „За мен, за нас, съдебна реформа е тази, при която човекът не определя нищо. Това означава независима съдебна система – така да е направен законът, че който и да стои отгоре, да няма значение“, каза лидерът на ГЕРБ.

„Имаме могъщ враг, откраднаха огромно количество пари в полза на Руската федерация”, заяви Борисов.

Има много формули, нека да видим резултатите. Как мога да кажа, че ще се коалираме с някой при положение, че не съм говорил с никой. Към днешна дата сме се коалирали само с „Да, България“ и мисля, че беше успешно. Нека народът се произнесе“.

„Има много формули, но формула ГЕРБ и ДПС не съществува“, заяви Борисов.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html