неделя, 5 май 2024 г.

Зеленски: Време е руските военни да бягат!

Снимка: видеообръщение на украинския президент от 30.08.2022г.

В традиционното си видеообръщение украинският президент Володимир Зеленски обяви напредъкът на военните сили и отправи предупреждение към Русия:

„Украйна си връща своето. Ще върне Харковска, Луганска, Донецка, Запорожка и Херсонска област и Крим. И задължително цялата ни акватория в Черно и Азовско море – от Змийския остров до Керченския пролив. Това е наше. И както обществото ни го разбира, искам и нашествениците да го разберат. Няма да има място за тях на украинска земя.“

„Някой иска ли да знае какви са плановете ни? Няма да чуете подробности от никой истински отговорен човек. Защото това е война. Но нашествениците трябва да знаят: ще ги гоним до границата. До нашата граница, чиято линия не е променена. Те го знаят добре и ако искат да оцелеят – време е руските военни да бягат. Прибирайте се”, допълни той.

Аnteni.bg съобщи, че на 29. август, следобед се появи информация, че Въоръжените сили на Украйна са преминали към настъпателни действия в Южна Украйна. По-точно, руските военни сили отстъпват от бойното поле в района на Херсон.

Информацията се появи мълниеностно в медиите и социалните мрежи, а Ръководителят на съвместния пресцентър на силите за отбрана на Южна Украйна Наталия Гуменюк направи изявление във връзка с настъплението на ВСУ в Херсонска област и призова за сдържаност:

„Всяка военна операция се нуждае от тишина. В условията на хибридна война подобни реакции на новини от фронта са пагубни за ВСУ.

По-късно Министерството на отбраната на Русия съобщи, че Въоръжените сили на Украйна в понеделник, 29 август, са се опитали да извършат настъпление в Николаевска и Херсонска области, но са претърпели загуба.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html