неделя, 5 май 2024 г.

Гълъб Донев: Няма да сменям енергийния министър, той се справя с кризата

Гълъб Донев, кадър бТВ

“Целта е да гарантираме целия отоплителен сезон. Ще се опитаме да довършим договора, който имаме с „Газпром“. Това каза пред БТВ служебният премиер Гълъб Донев. „Енергийният министър очаква отговора на „Газпром“. Ние като служебно правителство искаме да довършим това, което имаме като договореност и не водим разговори за нови договори, това ще го прави редовното правителство. Целта ни е да гарантираме целия отоплителен сезон. Няма геополитически завой“, обясни Донев.

Скоро ще бъде обявена прогнозната цена за количествата и за цената на газа през октомври месец. Българските граждани и бизнесът могат да познаят по цените, които ще имаме за доставките на газ през октомври доколко правителството върши своята работа, търси надеждни и сигурни източници на доставка, каза още премиерът.

За азерския газ служебният премиер обясни, че и в момента България го получава през друга точка на доставка.

Министрите, които не се справят, ще бъдат сменени, но до момента няма такива, заяви още Гълъб Донев по повод на днешния протест, който поиска оставката на енергийния министър. Според Донев ресорният министър Росен Христов се справил с „хаоса и разрухата в енергетиката“.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html