неделя, 5 май 2024 г.

Внучката на Елизабет II ще учи литература

Внучката на кралица Елизабет II -18-годишната лейди Луиз постъпва като първокурсничка в елитния университет „Сейнт Андрюс“ в Шотландия.

Там дъщерята на принц Едуард – най-малкият син на кралица Елизабет, и съпругата му Софи, ще учи английска литература. От изданието за знаменитости „Пиъпъл“ разкриват, че аристократичната студентка е била отличничка е завършила с висок успех училище.

Мнозина биха се учудили, че кралската внучка ще учи в Шотландия, а не в родната Англия, която се слави с престижни висши училища с многовековна история.  „Сейнт Андрюс“ обаче не е случаен университет – той има специално значение за цялото семейство. Там учеха навремето принц Уилям и съпругата му Кейт Мидълтън. Именно в това висше училище херцогът и херцогинята на Кембридж се запознаха и станаха една от най-одумваните двойки в света. Медиите на Албиона напомнят още, че малката Луиз беше шаферка на сватбата им през 2011 г.

„Не бих я насилвала, но ако иска, ще се радвам да учи в университет. Много е умна“, коментира майката на лейди Луиз в интервю за Sunday Times. Дъщеря й има и друга страст – язденето и състезанията с карети, които е наследила от дядо си, покойният принц Филип.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html