неделя, 28 април 2024 г.

Скандал прекъсна заседанието на НС

Сн. БГНЕС

Със скандал започна днешното парламентарно заседание. След като Народното събрание успя да събере кворум, дневният ред скара депутатите. Причината – отказа да бъде включено предложение на ИТН за личната помощ на деца с увреждания. „Работейки болонки на ПП, от БСП джафкат в обратна посока“, констатира Тошко Йорданов. „Лицемерието в този парламент е издигнато на уникално ниво“, допълни депутатът от партията на Слави Трифонов и даде за пример БСП. Той добави, че е „висша форма на лицемерие“ и това, че Кирил Петков и Асен Василев „се скъсват да звънят на хората от ПГ на ИТН“, заяви Йорданов.

Иван Ченчев скочи срещу квалификации на Тошко Йорданов по адрес на БСП и каза, че тези обидни думи му идват в повече. Каза, че не знае Тошко Йорданов дали е дясна или лява ръка на човека, който управлява от диванчето. Тошко Йорданов му отговори, че може да ни му харесват езикът, но той говорил истината. Завърши със заключението, че той пък не знае Георги Свиленски кой орган от тялото на Корнелия Нинова е. „Да се обаждат на роднините им и да предлагат постове“, разкри Йорданов. „И после кой на кого бил орган? Свиленски кой точно орган на тялото на Нинова е?“, попита Тошко Йорданов и взриви парламентарния мир.

Това възмути депутатите от БСП, те скочиха срещу Тошко Йорданов. „Искаш да разбереш кой орган съм? Ела да разбереш отвън“, призова го Георги Свиленски.

Около двамата започна да се събира тълпа от народни представители и това принуди временно изпълняващият длъжността председател на парламента – Мирослав Иванов, да даде 20 минути почивка. След почивката Тошко Йорданов беше наказан с порицание според чл. 156 от правилника, въпреки призивите на БСП да бъде изгонен от пленарна зала.

Източник: zashtoto.com

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html