неделя, 28 април 2024 г.

Издирват бивш футболист за катастрофата, убила две жени

Сн. интернет

Бивш футболист на „Левски“, „Ботев“ (Пловдив), „Спортист“ (Своге) и др. – 35-годишният Георги Семерджиев, е издирван от полицията за бруталната катастрофа в София от тази нощ. Информацията е на bTV и Nova от МВР. При катастрофата загиват две жени – на 22 и 26 г. И двете са били на тротоара по времето на инцидента, но след след катастрофата са пометени от „Ауди“ Q7. Инцидентът става на кръстовището между булевардите „Свети Наум“ и „Черни връх“ в София, край метростанция „Европейски съюз“. Сигналът за катастрофата е подаден в 23:08 часа във вторник вечер.

При катастрофата са се сблъскали джип „Ауди“ и таксиметров автомобил, като джипът е минал на червен светофар и с много висока скорост, удряйки таксито. От удара джипът се насочва към асансьор към подлеза към метростанция „Европейски съюз“ и се забива в него. На пешеходната алея са се намирали две пешеходки, които са пометени и загиват на място.

„Млади момичета – на 22 и 26 години, които са изчаквали на тротоара. От самия удар автомобилът се разчленява на две – едната половина минава от вътрешната страна на пешеходната зона и ги помита“, обясни началникът на Столичния КАТ Тенчо Тенев. Пострадали са още няколко души, включително и 52-годишния шофьор на такси, който е с контузия на главата. Той е бил прегледан от екипите на Спешна помощ, но е отказал хоспитализация.

Шофьорът на колата, причинила катастрофата, както и пътничка от нея са избягали от местопроизшествието. Водят се издирвателни мероприятия, коментира Тенев. „Знаем кой е водачът. Той е с множество нарушения – над 50 наказателни постановления. Същият управлявал автомобила с фалшиви номера. Той е със софийска регистрация, а в момента на удара – с германска. В колата са намерени сигнална синя лампа и стоп полицейска палка. Автомобилът се води на фирма“, обясни още Тенев.

Семерджиев има и още провинения, като през 2010 г. е задържан по разследване за черно тото при разследване на ГДБОП и Специализираната прокуратура, но не е съден за това. По неофициална информация към момента той е собственик или управител на автомивка, която се намира в района на катастрофата. В момента видът му е по-различен от снимка, с която разполагат в МВР – сега е с много татуировки и по лицето. Търсен е на адреса, на който официално е трябвало да се намира, но не е открит.

Източник: webcafe.bg

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html