понеделник, 6 май 2024 г.

Обсъждат вота на недоверие на фона на протести

Снимки: Фейсбук

Народното събрание ще обсъди днес на извънредно заседание поискания от ГЕРБ-СДС вот на недоверие към правителството на Кирил Петков с мотив – провал във финансово-икономическата политика, предаде NOVA.
Подкрепа за вота изразиха опозиционните партии ГЕРБ, „Има такъв народ“, ДПС и „Възраждане“. Гласуването трябва да се проведе не по-рано от 24 часа след края на дебатите днес.
Националното движение „Хан Кубрат” организира мирен протест пред Народното събрание, докато вътре депутатите обсъждат вота на недоверие към правителството. Недоволството е срещу появилата се информация за намерения за промяна на позицията на България за Република Северна Македония и срещу инфлацията и скока на цените на горивата и електроенергията.
Протестът започва в 11:00 часа в пространството между Народното събрание и катедралата „Свети Александър Невски”.
От 12:00 часа, отново под прозорците на властта ВМРО организира протест под надслов „Не предавай Македония”.
Протестите „за” и „против” правителството в деня на обсъждането на вота на недоверие към кабинета Кирил Петков ще продължат и през деня.
В 17:00 часа пред парламента се организира и митинг на партия „Възраждане” с искане за оставка на правителството и свикване на предсрочни парламентарни избори. А от 18:30 на същото място има протест в подкрепа на правителството.
Източник: fakti.bg

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html