неделя, 28 април 2024 г.

Новото мнозинство „Ориент Експрес“ е рецепта за катастрофа

Снимка Интернет
„Каквито и дефицити да има това управление, това, което може да му влее жизненост, е алтернативата му – обърналият палачинката Слави Трифонов, ГЕРБ, ДПС и „Възраждане“. Това може да реанимира и политически труп.
Българите може и да имат проблеми, но мнозинството не искат да се върне досегашният режим. Това ново мнозинство „Ориент Експрес“ е рецепта за катастрофа. Затова и някои хора започват да се отдръпват“. Това каза пред БНР Христо Иванов, съпредседател на „Демократична България“.
Във връзка с изказване на президента той каза: „Освен да се правят кисели подмятания, трябва да се дава перспектива на гражданите. Да се апелира към съвестта на депутати, не мисля, че това превръща парламента в тържище“.
Той поздрави решението на Ива Митева от ИТН да не се кандидатира за председател на парламента.
В предаването „Хоризонт за вас“ Иванов допълни, че изборите не могат да решават големите проблеми и между тях трябва да се свърши работа. „По-опитните политици трябва да разбират, че на новата генерация трябва да се даде време. Виждаме, че от нея излизат фигури като Никола Минчев. Без генерационна промяна в българската политика няма да тръгнем напред, само ще се задържаме в динозавърско време, което води страната назад, а това води до взрив. Преди да стигнем до най-нормалната процедура за презареждане на политическата система – изборите, трябва да имаме определени процеси на съзряване в нея, на промяна на играчите в нея, преди да предложим качествен избор на гражданите. Иначе изправяме хората пред фарс, който замесва демокрацията, тласка протестния вот и подхранва лашкане на страната в радикално опасни посоки“.
Източник: fakti.bg

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html