понеделник, 29 април 2024 г.

Нещата на „Капитан Андреево“ са много по-сериозни

Снимки: Фейсбук

„Подал съм три сигнала, които се допълват. Единият е с прословутата лаборатория на „Капитан Андреево“.
Моята теза е, че там нещата са много по-сериозни. Там говорим за обвързаности от самия Кирил Петков до самата лаборатория. Интересно е защо не иска да се разгледа сигналът срещу зам.-министъра на земеделието“, каза лидерът на Легия „Антимафия“ Григор Здравков в ефира на „ЕвроДикоФ“ на телевизия „Евроком“ за сигналите му, изпратени към европрокуратурата.
„Цените на държавата са почти същите като на частната фирма“, продължи той.
„Към днешна дата няма пусната държавна поръчка за нова лаборатория на границата“, подчерта Здравков.
По думите му зам.-министърът на земеделието Иван Христанов е в състояние на конфликт на интереси, защото жената до него има редица фирми за търговия с храни.
И допълни, че правителството трябва задължително да смени ръководството на Агенция „Митници“. „Независимо кой е министър-председателя е длъжен да уведоми подателя на сигнала какво ще прави с него“, заяви той по отношение на сигналите, които е изпратил към премиера.
„Асен Василев не е поел никакви действия по четири различни сигнала“, продължи Здравков. „За мен няма никакво съмнение, че този човек е отказал подаръка, което му го признавам, но ако искаше да хванат човека с папката, какво се прави? Отиваш в ДАНС и НСБОП“, заяви той по отношение на записа между председателя на БАБХ проф. Даскалов и Пламен Моллов.
Източник: fakti.bg

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html