понеделник, 6 май 2024 г.

Кирил Петков купувал депутати с по 10 000 лв.

Снимки: Фейсбук

От театъра във Велико Търново, където бяха строени десетки гербери, лидерът на партията Бойко Борисов обяви, че е за предсрочни избори, партията му няма да подкрепи бюджета, защото това означавало нови дългове.

Борисов каза също така, че нямал никакво злато – само едно малко кръстче, от младежките му години. Най-добрата актуализация на бюджета е оставката на правителството, каза Борисов.

„Когато Слави Трифонов направи видеообръщението, седнах да видя какво се случва. То пък взе, че спря тока. Газ няма, ток няма, вода няма…“, изброи Борисов. Подхвана и любимата си тема – колко хубаво се е живеело докато той е управлявал. Той посочи, че през 2012 г. петролът е бил 125 долара, а бензинът е 2.75 лв. Към днешна дата петролът е 120 долара, ДДС-то и акцизът са същите, а горивото – 3.50 лв. Този 1 лв. на литър къде е? Защо грабите българите, попита Борисов, а залата му отвърна с мощно – „Оставка“.

Април 2021 г. газът „при лошия Борисов“ бил 33,68 лв. а при „готиния Киро“ -162, 57 лв., т.е четири пъти по-евтин. Излиза, че разликата при Кирил Петков е девет пъти на основен продукт на индустрията, каза бившият премиер.

„Видях в медиите, че посещението на немския канцлер е седма новина. Може би нищо не е произлязло от срещата, може би и той е разбрал, че са лъгали“, каза още той.

„Една година работиха с нашия бюджет, Европейската комисия каза, че България е влязла в кризата с резерви. Сега който не приеме бюджета, е едва ли не е лош човек. Не минават и три месеца – пак нов бюджет. Ако вкарат този бюджет и ние ги подкрепим, това значи само за пенсии 20 млрд. лв. през 2024 г. Тоест ще оставим дългове и на внуците си“, каза лидерът на ГЕРБ и по този начин на практика посочи на депутатите как да гласуват следващата седмица.

Борисов твърди, че Кирил Петков си купувал депутати с по 10 000 лв. от другите парламентарни групи.

„Не можеш да изчегърташ това, което не се чегърта“, заяви Борисов към симпатизантите си. И допълни, че единственото златно нещо, което има, е златно кръстче, купил си го като млад с дълга коса.

Източник: zashtoto.com

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html