понеделник, 6 май 2024 г.

Реката във Вършец преля и отнесе три моста

Снимки: инетрнет; архив

Река Ботуня край Вършец преля в следствие на обилните валежи през последните дни. Отнесени са два моста – един пешеходен и два метални. Сериозно е подкопан и мостът към хижа „Бялата вода“. Има наводнени къщи и подкопани улици, тъй като в града има повреден водопровод. Няма бедстващи хора, но материалните щети са сериозни.

„Подадени са 20 сигнала, на които е реагирано. От аварийните екипи работят по отстраняването на щетите. Няма бедстващи хора. Наводнени са дворове и мази, една къща е с отнесена ограда от реката“, съобщи пред БНТ зам.-кметът на Вършец Петър Стефанов. От началото на валежната обстановка, която започна в четвъртък, 9 юни, до 12 часа на обяд днес, от синоптичните станции са отчетени най-много валежи във Враца – 108 л/кв.м., в Рожен – 85 л/кв.м, в София – 85 л/кв.м., Драгоман – 69 л/кв. м и в Пловдив – 65 л/кв. м.

Синоптиците прогнозират обилни валежи и в неделя. Заради поройните дъждове по-рано в събота бе обявено частично бедствено положение в град Враца и квартал “Бистрец”.

Източник: dariknews.bg

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html