понеделник, 6 май 2024 г.

Жълти цветя за Украйна на площад „Славейков”

Снимки: Фейсбук

Площад „Славейков” се превърна в място за поклонение пред невинно загиналите във войната, започната от Русия в Украйна, съобщиха от Столична община.
По инициатива на зам.-кмета по културата Мирослав Боршош днес, когато се навършват 100 дни от войната в Украйна, всеки, който е против руската агресия и подкрепя украинската кауза, може да остави жълто цвете на площад Славейков в памет на невинно загиналите.
„Поклон пред паметта на невинно загиналите! Да ги почетем днес с полагане на жълто цвете на площад „Славейков“, призова в профила си във Фейсбук Боршош.
Инициативата, която до края на деня ще покрива площада с цветовете на украинското знаме, е в знак на съпричастност и в контекста на разгорелите се дебати по повод украинските бежанци у нас. На площада е постлана синя пътека, а Мирослав Боршош и общинари първи подредиха тази сутрин жълти рози и призоваха софиянци да изкажат съпричастието си, като последват примера им. Сред розите лежат и плюшени мечета – символ на всички, деца, пострадали от военните действия в Украйна.
Почти две трети от децата на Украйна са напуснали домовете си заради войната и над 180 са убитите деца, сочат данни на различни международни организации. Снимка: Столична община
Пътеката ще остане на площада до края на деня и всеки е приканен да изрази съпричастността си с нападната държава.
Източник: ploshtadslaveikov.com

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html