събота, 27 април 2024 г.

Джони Деп спечели делото срещу Амбър Хърд за клевета

Снимки: Туитър

Джони Деп спечели делото за клевета срещу бившата си съпруга Амбър Хърд и му бяха присъдени 15 милиона долара като компенсация.
Актьорът съдеше бившата си за 50 милиона долара поради нейна статия в британският вестник The Sun, в която тя се нарича жертва на домашно насилие. Журито в съда реши с абсолютно мнозинство, че твърденията на Хърд в статията са несъстоятелни и че е знаела, че твърденията й за домашно насилие са лъжи. Делото между филмовите звезди Деп и Хърд продължи над 6 седмици и бе разпространявано из социалните мрежи в цял свят, а победата на Джони Деп бе посрещната с широко одобрение. Хърд от своя страна получи компенсации от 2 милиона долара за клевета от адвоката на своя съпруг през 2020 г.
Статията от 2018 г. предизвика дискусии в съда относно конкретните случаи на домашно насилие, като например твърдения на Амбър Хърд за сексуално насилие през 2015 г.,  докато съпругът и е снимал “Карибски пирати: Мъртвите нищо няма да разкажат”. Според нея тогава той я е изнасилил с бутилка от алкохол. Адвокатът на Джони Деп разкри неистини в нейните твърдения и доказа, че всъщност тя е наранила Деп като е хвърлила бутилката по него, тя се е счупила и е срязала неговия пръст, поради което се е наложило да бъде опериран по спешност.
Според Хърд, нейният бивш съпруг я е удрял когато е бил пиян. “Хващаше ме за косата или ръката и започваше удряне на шамари. Стигна се до непрекъснато удряне на шамари, докато ме държеше неподвижна”. Въпреки това съдът не намери твърденията за убедителни и отказа да отсъди в нейна полза.
“Разочарованието, което чувствам не може да бъде изразено с думи”, каза Хърд след произнасянето на присъдата. “Сърцето ми е разбито, че планината от доказателства не беше достатъчна, за да се изправя срещу непропорционалната сила и влияние на бившия ми съпруг. Още повече съм разочарована от това какво означава тази присъда за други жени. Това е спънка. Тя ни връща назад към времето, когато една жена, която проговаря, може да бъде публично засрамена и унижена. Тя отхвърля идеята, че насилието срещу жени трябва да се приема сериозно. Вярвам, че адвокатите на Джони успяха да накарат журито да пренебрегне ключовия въпрос за свободата на словото и да игнорира доказателства, които бяха толкова убедителни, че спечелихме в Обединеното кралство. Разочарована съм, че загубих този случай. Но още по-разочарована съм, че изглежда загубих правото, което мислех, че имам като американец – да говоря свободно и открито.”
Въпреки, че Деп не присъства в залата при произнасянето на присъдата, той също я коментира в свое изявление: „Получих фалшиви, много сериозни и престъпни обвинения чрез медиите, което предизвика безкраен поток от омразно съдържание, въпреки че никога не бяха повдигнати обвинения срещу мен“, каза Деп в изявлението си. „Те вече бяха обиколили света два пъти в рамките на наносекунда и имаше сеизмично въздействие върху живота и кариерата ми… И шест години по-късно журито ми върна живота. Наистина съм благодарен.”
Източник: trud.bg

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html