понеделник, 29 април 2024 г.

Синът на убитата Алена Щерк: Майка ми е подавала жалба за тормоз

Снимки: Фейсбук

В първото си интервю пред българска медия – вестник „Телеграф”, синът на убитата Алена Щерк потвърждава, че майка му е подала жалба за тормоз срещу обвинения в убийството й Виктор Спига. Кристиян Щерк разказва за отношенията на майка му със Спига, както и за това, че по нейната кола са открити петна кръв.
„По време на изчезването й се уговорих с един приятел да излезем. Ходихме и на кино, после се прибрах. Майка е минала на гости през къщи, видяла се е с баба ми, за да й вземе храна, след това е тръгнала да се прибира. Това е последният път, в който баба я е видяла.  Това се случва в четвъртък. Познавах Виктор. Първоначално бяха доста добри впечатленията ми. Не бих предположил, че е лош човек или нещо подобно, но… Впоследствие стана ясно, че нещо не е наред и майка ми приключи връзката им. Сега не знам дали психически не е бил наред, но вдигаше скандали за всякакви неща. Доколкото помня не я е удрял. Но не искам да коментирам, за да не навредя на разследването“, разказва младежът. А дали е тормозил Алена Щерк психически и възможно ли е това да е причината тя да го напусне? „Да, имаше такива случаи. Тя беше подала жалби за психически тормоз срещу него в 6-о РПУ. Майка беше много добър човек, много позитивна, много отзивчива. Тя до последно и на Виктор помагаше. Беше му дала нейната кола да я кара. Помагаше му с преводи, с документи за фирмата. Знаете, че преди това беше обща и на двамата. Майка беше наистина много отзивчив човек. Толкова много хора ми писаха, и то добри неща за нея… Имаше много приятели, на всички гледаше да помогне. Но от коментарите на приятелите й по профила й можете да видите какъв човек е била. За мен тя беше опора и човек, който ме подкрепяше във всичко. Не мога да опиша какво загубихме всички, не само аз. И ми липсва ужасно много. Тя знаеше как да се отнася с хората и се грижеше за техните нужди. Без нея нямаше да стана човека, който съм. Нямам думи, които да опишат какво е тя за мен и се надявам никой друг да не трябва да изпита това, което аз изпитвам. Може би трябва още време, за да разбера какво се е случило, може би още не съм осъзнал дори че нея я няма“, казва Кристиян.
Вчера стана ясно, че ревност е основната версия, по която работят криминалистите, разследващи убийството на IT специалистката. Тя бе открита мъртва в неделя край Радомир. „Основните версии за убийството са ревност и бизнес интереси, но водещата версия е любовта“. Това заяви на брифинг комисар Стойно Цветков – началник на отдел „разследвания в СДВР“.
Междувременно говорителят на Софийска градска прокуратура Десислава Петрова заяви в ефира на „Здравей, България”, че до ведомството сигнали за домашно насилие от името на убитата Алена Щерк не са постъпвали. Все още обаче се проверява дали жалби не са писани до районни управления на МВР.
Петрова разясни хронологията на събитията в злополучния за Щерк ден.
Включила се е алармена система в дома ѝ, но не е бил задействан от нея паник бутон. На място е пристигнал екип на охранителната фирма, който установил, че входната врата на апартамента е заключена и няма следи от взлом. Последвало телефонно обаждане към жертвата, но без отговор от нейна страна.
„На този етап обективните находки сочат, че най-вероятно убийството е извършено или в автомобила на жертвата, или в гаража”, каза говорителят на СГП, но подчерта, че това подлежи на експертизи. Тя потвърди, че са открити следи от белина във въпросния гараж, което предполага опит за заличаване на следи.
Виктор Спига е арестуван в северноиталианския град Асколи Пичено от местната полиция в неделя вечерта. Той е задържан, докато се връщал в хотела, където се бил настанил. Конфискуван е и автомобил, нает от компания за коли под наем в София. До Италия той е стигнал през Гърция с ферибот, разкриха криминалисти.
Източник: telegraph.bg

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html