неделя, 5 май 2024 г.

Борисов: При 20% инфлация няма как да влезем в Еврозоната

Снимки: Фейсбук

При 20% инфлация България няма как да влезе в Еврозоната. Страната ни няма и национален план за въвеждане на еврото.

Това коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който се срещна с местните структури на партията в Стара Загора. Борисов присъства и на Регионална академия на младежката структура на партията в Старозагорски бани. Кризата с управителя на Българската народна банка и това, че вече година и половина не могат да изберат нов управител на тази институция допринася още повече за тази криза, каза Борисов.

Той квалифицира актуализацията на бюджета с нови заеми като „популистки ход“: „те трябва да вдигнат доходите в сфери, където не могат да бъдат вдигнати, а те залагат да вдигат, където ще бъдат засегнати много хора – пенсии“, добави лидерът на ГЕРБ. Според него по този начин управляващите се готвят за нови избори. По отношение на въпроса с влизането на Република Северна Македония в Европейския съюз Борисов бе категоричен, че България ще отстоява позицията си, и „Ако Северна Македония изпълни условията по Договора за добросъседство, ние ще сме с две ръце за тяхното влизане.

„Боли ме, че църквите, които направихме тук, ползват индустриален ток и изнемогват“, сподели още лидерът на опозицията. „Искам да съм загрижен, искам да съм благ. Но вижте – по магистралите няма мантинели, година и нещо – една лъжица асфалт не е сложена. Но уважаемите медии не ходят да снимат. А ни казват, че се заяждаме. Но до този момент 1 кг жито не са купили. Аз не се заяждам. Но това беше страхотен пиар преди няколко месеца“, каза още Борисов.

Източник: bgnes.bg

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html