неделя, 28 април 2024 г.

Eдинственият начин да видим преговори, е Русия или Украйна да загубят войната

Снимки: Ройтерс
Украйна няма да се съгласи на мирно споразумение, което да включва отказ от територия, коментира кореспондентът на Би Би Си в Киев Джо Инууд, цитиран от vesti.bg. 
„Там винаги са казвали, че преговорите са опция. Но въпросът е какви ще са предпоставките и за двете страни. Ако погледнете какво биха приели украинците – всички руски войски да напуснат тяхната територия и погледнете какво искат руснаците, което откровено казано е да анексират доста голяма част от въпросната територия, всъщност няма средно положение. Така че засега мисля, че единственият начин да видим преговори, е едната страна да почувства, че е загубила войната”, посочи Инууд.
„Когато президентът Зеленски каза, че преговорите са опция, той също заяви, че те ще дойдат след много кървави битки. И двете страни приемат, че единственият път за мирно споразумение е, когато едната страна бъде принудена да седне на масата за преговори”, подчерта Инууд. „В момента нито една от двете сррани не смята, че е достигнала тази точка. Руснаците напредват на юг. Те превзеха Мариупол и в момента настъпват в района на Донбас”, заяви Инууд.
„Но украинците превземат територия около Харков на север. Те постигнаха големи военни успехи около столицата Киев. Освен това получават огромни количества западна помощ и оръжия от НАТО”, отчете Инууд и добави: „И двете страни смятат, че имат шанс във войната. И докато мислят така, не считам, че преговорите ще се случат”.
Източник: 24chasa.bg

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html