неделя, 5 май 2024 г.

Киев: Имало е покушение срещу Путин

Сн. интернет

За покушение срещу живота на руския президент Владимир Путин заяви началникът на Главното управление на разузнаването на Украйна Кирил Буданов, съобщи списваният в Израел сайт Нюзру. „По думите на високопоставения служител в Киев опитът за убийство на руския държавен глава е станал броени дни след като Москва започна агресията срещу Украйна (24 февруари)“, твърди израелската медия. „Според Буданов за осъществяването на покушението са били привлечени няколко души от региона на Кавказ. Той обаче не разкри други детайли по случая“, написа още Нюзру.

Имало е опит за покушение срещу Владимир Путин след началото на войната в Украйна – думите на началника на Главното разузнавателно управление на Министерството на отбраната на Украйна Кирил Буданов са от интервю за „Украинская правда“.

„Имаше дори опит за убийство срещу него по линия на представители на Кавказ. Това не е публична информация. Беше напълно неуспешен опит, но наистина се случи преди около 2 месеца. За пореден път казвам, че беше неуспешно това събитие, нямаше никаква публичност, но се състоя“, уточни Буданов.

Източник: epicenter.bg

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html