неделя, 5 май 2024 г.

Синдикат „Защита“: Лъжите на правителството нямат край, нещата са трагични

Снимки: интернет
От национален синдикат „Защита“ организират днес национален протест на здравните работници, недоволни от неизпълненото обещание за по-високи заплати и забавянето на Ковид-добавката за лекарите на първа линия.
„Ковид-добавките са забавени с 2 седмици, но това не е най-големият проблем. Държавата не разполага със средства и това, което е обещала миналата година, няма да се случи. Премиерът в присъствието на целия кабинет обеща щедро, че медиците ще бъдат възнаградени от 1 април и това не се случи. Сега си прехвърлят топката – щяло да бъде от 1 август“, коментира председателят на синдикат „Защита“ Красимир Митов в студиото на „България сутрин“.
„Лъжите на това правителство нямат край. Излъгаха здравните работници, пътния бранш, столичния транспорт, фалираха „Български пощи“ – само лъжи, от които произтича спекула, която помпа инфлацията. За последните няколко месеца българинът е обеднял с 200 лв. – средства, които инфлацията изяде за няколко месеца“, скочи председателят на синдикат „Защита“ в ефира на Bulgaria ON AIR.
„Всеки ден искаме обяснения, но няма чуваемост. Отношението е пренебрежително към всички български граждани, всички сектори. Момчетата официално са на власт от половин година, но президентът ги намери отпреди една година. Когато лъжеш – лъжи кратко, недей да ме лъжеш цял живот“, каза още Митов.
С автошествието от синдикат „Защита“ искат да възстановят диалога с правителството и така „тези обещания да се превърнат в реалност“.
„Но на практика не се получава и затова другата седмица цялата държава е готова да протестира. В момента нещата са толкова трагични, не говорим за сектор „Здравеопазване“, а за всички сектори, правителството не може да се справи, кризата се задълбочава, инфлацията се увеличава… Бездействието на правителството ще доведе до сериозен срив на българската икономика“, смята Митов.
Източник: bgonair.bg

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html