неделя, 5 май 2024 г.

Премиерът се объркал, ще проверява „Турски поток“ (обновена)

Снимки: интернет

Премиерът Кирил Петков е объркал газовите проекти на наша територия по време на изявлението си преди заседанието на кабинета. Той е визирал не „Южен“, а „Турски поток“, когато съобщи, че разпорежда пълна проверка във всички аспекти на проекта.

Уточнението направи правителствената пресслужба в съобщение до медиите.

„По повод изказването на премиера Кирил Петков преди редовното правителствено заседание относно неговото разпореждане за проверка по всички аспекти на „Южен поток“, моля, имайте предвид, че става въпрос за проверка на „Турски/Балкански поток“, който бе изграден след прекратяването на „Южен поток“, уточниха от „Дондуков“1.

Петков посочи, че го предприема вследствие на констатация на партньорите ни от САЩ, че Путин използва газа, за да корумпира региона.

Още преди официалната корекция депутатът от ГЕРБ Александър Ненков съзря грешката и коментира в профила си във Фейсбук.

„Бързам да помогна на #КирилПетков преди да се е изложил отново! Сега е обявил, че ще прави „проверка на всички аспекти“ на #ЮженПоток, който е спрян през 2014 г. и предполагам има предвид #БалканскиПоток. Не смея да си представя, когато пък не е пред камери, какви ги говори?“, написа в социалната мрежа Ненков.

Източник: facebook.com

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html