неделя, 5 май 2024 г.

Бойко Борисов се похвали, че отслабва

Снимки: интернет

Според лидера на ГЕРБ Бойко Борисов коалицията на практика се е разпаднала, но партиите ще се крепят заедно, докато не вземат парите от соларните паркове и от комисионите на оръжейните сделки.

„Посланикът на Украйна у нас Виталий Москаленко направи кризисен ПР, за да спаси Кирил Петков. Повече няма да го приема в централата на ГЕРБ“, заяви Борисов при посещението си в Стария Пловдив, където разгледа новата митрополия и строящия се до нея храм „Св. Архангели“, предава „24 часа“. Там присъства и Георги Гергов, с чиито средства се изгражда параклисът.

Попитан доволен ли е от решението на парламента за оказване на помощ на Украйна, лидерът на ГЕРБ отвърна, че всъщност няма никакво решение. „Няма никаква помощ. Щом вкараха в кризисния ПР и украинския посланик, правете сметка. Уведомил съм за действията му нашите приятели в Украйна“, заяви Борисов.

„Това е парламент, свързан само с постове, пари и власт. Срам! 6 часа във война те вчера си говорят как да ви вземат на данъкоплатците още повече пари, като разширят още комисиите. Само харчат. Христо Иванов е казал вчера, че за тях са останали само постни дробчета. Абе, Христо, това се води карантия!“, коментира Борисов. Според него коалицията на практика се е разпаднала, но партиите ще се крепят заедно, докато не вземат парите от соларните паркове и от комисионите на оръжейните сделки.

На въпрос трябва ли да има предсрочни парламентарни избори Борисов каза: „Тези трябва да стоят, докато заравнят всичко и всяка мисъл, че те са били и биха могли да бъдат нещо добро за България. Да си заминат като антихристи!“

Той отказа да коментира думите на президента Румен Радев, че е направена опасна стъпка към въвличането на България във войната. „Не го слушам, аз слушам владиците. Радев ги доведе тези и викаше, че ако има повече като Киро и Асен, България ще е на Луната. А сега всячески се пази и от тях, и от Стефан Янев, защото хората вече него го сочат с пръст“, каза още Борисов.

Той разгледа новостроящия се параклис и приемна на митрополията и си поговори с владиката какви мъки има описани в Библията, а в ГЕРБ минавали само в арести. „Търпение, на смирените Бог дава благодат“, отвърна му митрополит Николай.

Бойко Борисов се придвижваше с лекота из стръмния терен на строежа, който е на върха на Джамбазтепе, като се похвали, че вече е отслабнал.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html