неделя, 5 май 2024 г.

Кабинетът „Петков” води двойна външна политика

Снимки: БГНЕС
„България има двойна външна политика. МВнР  е изключено от разговорите, които се водят между премиера и колегите от Северна Македония.
Очевидно е поет някакъв ангажимент от страна на Кирил Петков за вдигане на ветото без да са изпълнени ангажиментите“, заяви депутатът от ГЕРБ и бивш министър на външните работи Екатерина Захариева пред БНТ тази сутрин.
Тя уточни, че тези твърдения не са нейни, а са изказани лично от действащия министър Генчовска . „България трябваше да има ясна и еднозначна позиция“, подчерта Екатерина Захариева.
„Ние направихме абсолютно всичко възможно, заяви Захариева запитана дали като министър е направила всичко възможно да обясни българската позиция. Съжалявам, че част от българските политици се хващат на пропагандата от РСМ . България не можело да обясни – напротив! Не трябва да изглеждаме като дребен исторически реваншист . Те това искат. Проблемът не е само в абсолютно крадливият прочит на историята, проблемът е, че той създава омраза към съседна държава и държава, която в 21 век се стреми да бъде член на ЕС , не спазва нормални човешки права“, заяви Захариева.
„България трябва да говори в един и същи глас с европейските партньори, често призовава премиерът“, припомни Захариева и призова правителството първо да се научи да говори в един глас вътре в коалицията.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html