събота, 4 май 2024 г.

Правителството има шанс да оцелее

Илиян Василев, сн. Фейсбук
„Факт е, че предложението на Кирил Петков да даряваме пари, за да доставяме оръжия за Украйна е нелеп призив от страна на държавник. Още по-нелеп е назидателният тон.
Никой не иска да дарява пари за боеприпаси, трудно това може да бъде благотворителна кауза. Програмите на НАТО и ЕС за въоръжаване на Украйна работят и единственото, което се иска, е да ги изпълняваме. Не искат да даряваме безвъзмездно.
Но още по-нелепа е реакцията на Борисов с неговата интригантска линия срещу БСП и Петков. Да се знае, „Възраждане“ е /доказано/ проект на Борисов и от там Копейкин получава основна подкрепа, за да дестабилизира правителството.
Атаката срещу Нинова за това, че разрешава износ на оръжие за страните от НАТО. Какво предпочитате – да не изнасяме? Но това означава да излезем от НАТО и ЕС?!
Май сериозно е притеснен, че Кирил отива в Киев. Очевидно Зеленски е доволен от Петков, иначе няма да го кани и да го приема. Визита ще има. А Борисов подсмърча отвън, в опозиция. И най-важното – няма го в играта.
Интригата е с гласуването в Народното събрание, на което Борисов също държи, за да свали правителството през Нинова.
Да, има и такава хипотеза. Но не е задължителна. Може да има гласуване, но прилагането на решението отново е в полето на изпълнителната власт, защото НС не може да иззема чужда власт. Правителството има шанс да оцелее. Напук на Борисов.
Но е важно Петков да не дава поводи с подобни „дарете боеприпас“ нелепости. Между другото да сте чули реакция на дебнещите в засада Борисов и сие на новия пик от арогантност на Митрофанова.
Щом Хекимян лансира Андрей Райчев, за да ни омайва по темата от БТВ и пуска веднага след това филм за Охрид и българската слава, значи атаката срещу правителство е в пълен ход“.
Автор: Илиян Василев (енергиен експерти и посланик на Република България в Русия от 2000 до 2006 г.)
Източник: fakti.bg

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html