понеделник, 29 април 2024 г.

Путин забранил на дъщеря си Мария да пътува в чужбина, нямало да се върне

Снимки: Туитър

Руският президент Владимир Путин е забранил на дъщеря си д-р Мария Воронцова да пътува в чужбина за 37-ия си рожден ден следващата седмица заради опасения, че тя няма да се върне. Това съобщава „Дейли мейл“, като се позовава на източници от Москва.

Д-р Мария Воронцова, която е експерт по редки генетични заболявания при децата, възнамерявала да пътува до приятелска на Русия страна за ваканция на тропически плаж заедно с новия си партньор – 33-годишния Евгений Нагорни, с когото живее, след като се раздели със съпруга си – нидерландеца Йорит Фаасен, син на полковник от НАТО.

Путин отговорил с категоричен отказ и наредил засилена охрана на Мария, твърдят руските източници на изданието. Според тях Мария, която е по-голямата от двете дъщери на Путин (другата е на 36 г.) не планирала да се връща в Русия.

И двете дъщери на Путин попаднаха под ударите на западните санкции заради връзката си с руския президент. Мария има 8-годишен син от бившия си съпруг. В момента тя не може да пътува в западните страни, но преди това често е пътувала там, отбелязва изданието. Според снимки в медиите Мария се е запознала с Нагорни на сватбата на свои приятели – лекари през 2019 г. близо до Салерно, Италия. На тях личало, че тя е бременна. Мария е дъщеря на Путин от брака с бившата му жена Людмила, с която той се разведе през 2012 г.

Родена, докато сегашният президент е бил разузнавач от КГБ, Мария е водещ изследовател в Националния медицински изследователски център по ендокринология към Министерството на здравеопазването на Русия. През последните 20 години Владимир Путин държи упорито на тъмно живота на дъщерите си и често е подчертавал, че личният му живот не подлежи на публично обсъждане. В рядко откровение на годишната си пресконференция той каза, че и двете му дъщери Катя и Маша живеят в Русия, учили са в Русия и никога не са живели продължително време в чужбина.

Източник:  epicenter.bg

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html