петък, 3 май 2024 г.

Министърът на културата се извини

Снимки: Фейсбук

Министърът на културата Атанас Атанасов направи първи коментар под формата на видеообръщение след видеото от кабинета му, което предизвика вълна от реакции и коментари.

„Първото видео, което споделих от директния си комуникационен канал, достигна до всички българи. След 4 месеца на обществено внимание темата „Култура” е отново на дневен ред. Съжалявам, ако стилът ми на комуникация е предизвикал негативни емоции, не съм искал да обидя никой. Но ако това е цената за културата, готов съм“, казва министърът и дава отчет на постигнатото през първите 100 дни от управлението.

„100 милиона повече в бюджета за култура, 44 милиона за Национален филмов център и българското кино, 30 милиона за Национален фонд култура, 12 милиона за българските музеи, въпреки лъжите на опозицията. Нови конкурси за директори на културните институти, налагане на ясни критерии, за да може парите да отиват до творците, а не просто да потъват някъде.

Възстановяване работа по норвежката програма, с което се осигуриха допълнителни 10 милиона извън бюджета за българските музеи, галерии, библиотеки и народен театър. И това са само някои от нещата, които постигнахме“, казва министърът на културата.

Министърът на културата 100 млн. лева повече в бюджета за култура, 44 млн. за Националния филмов център и българското кино. 30 млн. за Национален фонд „Култура”.12 млн. за българските музеи, „въпреки лъжите на опозицията”.

Той обеща всяка седмица да споделя по едно видео, в което да разказва повече за работата на Министерството на културата. „Следващата седмица ще разкажа повече за Национален фонд „Култура“, завършва той.

Междувременно видеото, което предизвика вълна от реакции в социалните мрежи, към този момент вече е изтрито.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html