петък, 3 май 2024 г.

„Азов“ превзели кораб с български моряци, МВнР отрича

Снимки: интернет

„Украински националисти от “Азов”, оттеглящи се от Мариупол, са заловили два чуждестранни кораба – „Царевна” и „Лейди Августа”. Това съобщи зам.-началникът на народната милиция на Донецката народна република (ДНР) Едуард Басурин, цитиран от ТАСС.

Ситуационният център към българското Министерство на външните работи обаче отрече появилата се информация в руски медии за българския кораб „Царевна”. От там обясниха за Нова телевизия, че са във връзка с моряците ни и към този час всички са добре.

Все още не е известна съдбата на членовете на екипажа на тези кораби и тяхното здравословно състояние, предаде ТАСС. На кораба „Царевна“ има 17 български моряци, които от седмици не могат да напуснат палубата. „Държейки екипажите на тези кораби за заложници, азовските националисти стрелят от палуби от 120-мм минохвъргачки, различни видове гранати, пускови установки и стрелково оръжие“, съобщава още ТАСС.

Преди заседанието на Министерски съвет премиерът Кирил Петков съобщи тази седмица, че българското правителство и служби следят ситуацията непрестанно. „На всеки три часа ни дават информация какво се случва“, каза тогава Петков.

Източник: segabg.com

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html